Proč je potřeba absolvovat OnRamp Program?

8. října 2019
František Hanovec

Na OnRampu se dozvíš co CrossFit obnáší a naučíš se techniku cviků. Proč na skupinové lekce v klasickém fitku můžeš chodit hned, ale před vpuštěním na lekce CrossFitu musíš absolvovat OnRamp?

OnRamp Program

OnRamp program je vlastně takový úvod do CrossFitu. Konkrétně u nás v gymu se jedná o 8 individuálních lekcí pod dohledem zkušeného trenéra.

V těchto osmi hodinách tě čeká:

  • seznámení s CrossFitem, pochopení jeho principů a v čem je super;
  • nácvik všech základních CrossFitových cviků, které používáme v tréninku;
  • vysvětlení a ukázka správného protahování, mobility a automasáže zatuhlých svalů;
  • osm workoutů, při kterých se zapotíš a postupně se připravíš na intenzitu CrossFitových hodin.

S trenérem začneš od úplně základních pohybů, jako je dřep nebo klik, postupně projdeš přes práci s kettlebellem, nácvik vzpírání, pověsíš se na hrazdu a seznámíš se třeba i s veslařským trenažerem nebo bednou na výskoky.

Aby ses nemusel ničeho obávat a mohl se postupně zlepšovat, trenér ti ukáže všechny varianty cviků – od nejlehčích až po nejobtížnější – a doporučí ti, jakými variantami bys měl v tréninku začít.

Proč OnRamp absolvovat individuálně?

Když půjdeš na úvodní hodiny sám, nebo s kamarádem ve dvojici, trenér trénink přizpůsobí přímo tvým potřebám a cílům. Každý se učíme jinak rychle, máme jiný pohybový základ a stereotyp, jiné držení těla, jiné potíže s pohybovým aparátem atd. Při individuálním tréninku se trenér soustředí plně jen na tebe a snadněji tě naučí správnou techniku cviků, než při skupinové lekci.

Už nějakou dobu cvičím. Nezvládnu to bez OnRampu?

Ne. Nechceme tě podceňovat, ale CrossFit zahrnuje spoustu specifických pohybů, ke kterým se při jiném cvičení pravděpodobně nedostaneš (vzpírání, prvky na hrazdě, prvky na kruzích…) a na skupinové lekci tobě (i trenérovi dané hodiny :)) pomůže, když se s těmito prvky setkáš před první skupinovou lekcí.

Už rozumíš tomu, proč je OnRamp nutný, a chceš začít?

Pojď do toho s námi a přihlaš se na nezávaznou úvodní konzultaci, kde si všechno ještě probereme a vysvětlíme.

<< Zpět na seznam článků