crossfit_fitko

CrossFit vs. klasické fitko

19. července 2022
František Hanovec

Chceš cvičit, zvolíš CrossFit nebo fitko? Zaprvé je důležité zdůraznit, že prakticky jakákoli fyzická aktivita je lepší než žádná. I 30 minut chůze denně je mnohem lepší než sedět doma na gauči. Nicméně pokud chceš být fit a máš 3 dny v týdnu hodinku na cvičení, bude nejlepší zvolit takovou aktivitu, která tě posune k tvému cíli nejrychleji a bude tě bavit.

A to je vlastně hlavní rozdíl mezi cvičením ve fitku a CrossFitem. Primárním cílem klasického posilování ve fitku (stroje, činky) je vzhled – více svalů, ideálně méně tuku. Hlavním cílem CrossFitu je být fit – vypadat a cítit se dobře, mít dobrou kondičku ale zároveň sílu, být protažený atd.

Výsledkem CrossFitového cvičení je nejen vzhled, ale i funkce. Aby tvoje tělo fungovalo lépe (nižší klidová tepová frekvence, vyšší HRV, kvalitnější spánek, více energie, lepší trávení, rychlejší metabolismus, …), je totiž z dlouhodobého hlediska mnohem prospěšnější pro tvoje zdraví. Pomůže ti jednodušeji se vypořádat se všemi výzvami a překážkami jak fyzickými, tak i psychickými (třeba stresem z práce).

Výhody CrossFit vs fitko, kruháče nebo běhání

TYP POHYBU PESTROST HUBNUTÍ LEPŠÍ POSTAVA VEDENÍ TRENÉRA PROGRES
CrossFit
Běhání
Kruhový trénink
Fitko

Hlavní výhodou CrossFitu oproti tréninku ve fitku je jeho pestrost a vedení trenérem. Na každý den je připravený jiný trénink se svým specifickým zaměřením, který zapadá do rámce dlouhodobého tréninkového cyklu a u kterého zapojíš celé tělo. A každý trénink je vedený profesionálním trenérem, jehož úkolem je pomoct nastavit ti trénink na míru, aby odpovídal tvým cílům a tvým aktuálním dovednostem a kondičce.

Cvičení ve fitku je fajn, získáš díky němu sílu a pokud budeš správně jíst, tak budeš vypadat lépe. Jestli tě ale cvičení ve fitku na vlastní pěst nebaví, nevíš, co přesně tam vlastně dělat a dáváš přednost cvičení ve skupině mezi super lidmi, bude pro tebe trénink v CrossFit Pardubice lepší volbou!

Udělej změnu

Konec nudného cvičení v posilovně.
Konec monotónního běhání.

Díky CrossFitu budeš mít super fyzičku, větší sílu i lepší postavu.

Přidej se k nám a začni s CrossFitem ještě dnes!

Chci začít
<< Zpět na seznam článků