dovolena

Jak si užít dovolenou bez výčitek

3. července 2023
František Hanovec

Je tady každoroční období letních dovolených, na které se většina republiky těší a s nedočkavostí ho vyhlíží už od jara.

Jak to ale udělat tak, abychom si dovolenou užili, nemuseli se extra omezovat, ale zároveň se nevrátili zničení, unavení a mohli plynule a bez problému naskočit zpátky do svého režimu stravování, cvičení apod. ideálně bez pár kil navíc?

Hned na začátku je potřeba říct, že dovolená je od toho, abychom si odpočinuli, změnili prostředí, udělali si pohodu a zrelaxovali jak fyzicky, tak psychicky.

Proto bychom určitě neměli být ve stresu z toho, že nebudeme cvičit. Nic nám neuteče a pro tělo je to často vítaná možnost odpočinku.

Abychom si dovolenou užili, ale nevraceli se s pocitem, že jsme to přepískli, je fajn se držet těchto 5 pravidel:

1. Být v pohybu:
I když máme v plánu odpočívat a chytat bronz, i tak bychom neměli být celý den jen na lehátku u vody, ale alespoň 2x denně se na 30-45 minut projít. Nebudeme tak zatuhlí a zlepší se nám i trávení.

2. Držet si pravidelný režim:
Ideální je přibližně stejný režim jako běžně. Chodit spát a vstávat podobně jako doma. Hodina, dvě budou v pohodě, ale každý den ponocovat nám úplně rozhodí rytmus a návrat domů do pravidelného režimu pro nás bude za trest.

3. Dopřát si. Ale s mírou:
Dát si dobré jídlo, ochutnávat a zkoušet nové věci je jeden z důvodů, proč na dovolenou někam vyrazit. Měli bychom ale mít pořád na paměti, že stejně jako doma, chceme jít pestrou vyváženou stravu a nepřejídat se. Jednak tím předejdeme tomu, že by nám bylo zle a zkazíme si dovolenou. A nebudeme si muset nic vyčítat po příjezdu domů.

4. Nepřehánět to s alkoholem:
Je škoda jeden den dovolené odepsat jen kvůli tomu, že jsme si dali o skleničku (až několik) víc, než bylo potřeba.

5. Užít si dovolenou na max:
Využít co nejvíc možností, abychom si udělali zážitky, na které můžeme s radostí vzpomínat až do konce života.

Krásnou dovolenou všem!

Udělej změnu

Konec nudného cvičení v posilovně.
Konec monotónního běhání.

Díky CrossFitu budeš mít super fyzičku, větší sílu i lepší postavu.

Přidej se k nám a začni s CrossFitem ještě dnes!

Chci začít
<< Zpět na seznam článků