tipy_na_darky

Top 5 dárků pro CrossFiťáka nebo CrossFiťačku

5. prosince 2022
František Hanovec

Pomalu se blíží Vánoce a pokud máte ve svém okolí někoho zapáleného do CrossFitu (což pevně doufám, že ano), připravil jsem pro vás seznam top 5 dárků, kterými mu jistě uděláte radost.

Švihadlo

Ačkoli máme samozřejmě v gymu k dispozici “erární” švihadla, mít vlastní je velká výhoda. Snadněji si na něj člověk zvykne a hlavně ho nastaví přesně na svoji výšku, jak mu pro skákání vyhovuje.

Švihadla se liší zejména podle kvality ložisek (a tím pádem jak snadno se točí), délky úchopu nebo materiálu. A samozřejmě toho nejdůležitějšího – barvy 🙂

Tady jsou odkazy na 3 varianty v různých cenových relacích:

Workout Diablo
Kangaroo
Elite SRS Bullet

Permanentka

Každého jistě potěší i samotná možnost chodit cvičit. Takže můžete pod stromeček schovat poukázku na některou z permanetek.

Pokud nevíte, jaká by byla nejvhodnější, napište mi na frantisek@crossfitpardubice.cz a já vám poradím podle toho, jak často obdarovaný chodí cvičit, a společně vybereme nejlepší možnost.

Foam Roller

Pro nezasvěceného zvláštní “roura”, pro CrossFiťáka nejlepší kamarád na rozvolnění unavených a zatuhlých svalů. Docela se hodí mít doma svůj a po večerech se trochu rozmasírovat.

Vybrat můžete třeba tenhle nebo tenhle.

Boty

Základem pro jakýkoli sport nebo cvičení jsou dobré boty, to platí pochopitelně i pro CrossFit.

Nejlepší je vybírat z osvědčených řad Reebok Nano nebo Nike Metcon. Jistě se najdou některé modely i od ostatních značek, ale tady je to sázka na jistotu. A kvalitu.

Nike Metcon 8
Reebok Nano X2

Kraťasy/legíny

Jestli je kromě bot něco dalšího, co je pro komfort důležité, tak jsou to správné legíny nebo kraťasy. Člověk se v nich cítí pohodlně, jistě a hlavně ho neomezují v pohybu. U holek je to už trochu složitější, hodně záleží na typu postavy a osobní preferenci. Ale Nike, Reebok, Lelosi nebo GymShark zvyšují šance na úspěch.

Bonusový tip

Pokud naopak znáte někoho, kdo s CrossFitem ještě nezačal a chcete mu pomoct udělat pomyslný první krok, můžete mu pořídit poukaz na OnRamp program – 4 lekce s osobním trenérem, které budou pro vašeho kamaráda nebo rodinného příslušníka znamenat první CrossFitové krůčky, kde si osvojí techniku jednotlivých cviků a začne makat i na kondičce.

Stačí se mi ozvat na mail frantisek@crossfitpardubice.cz a poukaz připravíme.

<< Zpět na seznam článků