jakCastoCvicit

Jak často chodit cvičit?

1. května 2023
František Hanovec

Úplně přesná a dogmatická odpověď neexistuje.

Nicméně podle mojí vlastní zkušenosti je optimální se hýbat 4-5x týdně. Nemusí to být vždycky přímo CrossFitový trénink, ale klidně delší procházka nebo běh či plavání ve volném tempu.

Čistě podle pozorování našich „cvičenců“ bych si troufnul říct, že viditelné a dlouhodobé výsledky zaznamenají ti, kteří chodit 3-4x týdně. A k tomu se snaží být alespoň trochu aktivní i mimo gym.

Tím dají tělu dostatečný impuls pro to, aby se zlepšovali, ale zároveň mají dostatek času na veledůležitý odpočinek a nezbytnou regeneraci.

Jak začít

Protože je CrossFit relativně intenzivní typ tréninku, je lepší začít pozvolněji. 2-3 tréninky týdně jsou pro první dva měsíce naprosto ideální. S tím, jak si náš organismus začne zvykat na tréninkové dávky, můžeme postupně zvyšovat počty tréninků a ve finále i jejich intenzitu.

Je vhodné dát si pozor na „přepálený start“, kdy začneme moc zhurta a po pár týdnech zjistíme, že jsme čím dál víc unavení a do tréninku se nám kvůli vyčerpání vlastně ani nechce. Cvičíme pro radost a pro zdraví, tak bychom k němu měli přistupovat.

Vytrvalost je klíčem k úspěchu

Ať absolvujeme za týden čtyři tréninky nebo dva, nejdůležitější je ale vytralost. Cvičit, aktivně se hýbat, zdravě jíst a dostatečně spát – to je kombinace, díky které můžeme dosáhnout jakýchkoli cílů.

Je ale nezbytné tohle všechno praktikovat dostatečně dlouhou dobu, ideálně po celý náš život. Díky tomu budeme mít neustálý progres s cílem žít zdravější a šťastnější život.

Udělej změnu

Konec nudného cvičení v posilovně.
Konec monotónního běhání.

Díky CrossFitu budeš mít super fyzičku, větší sílu i lepší postavu.

Přidej se k nám a začni s CrossFitem ještě dnes!

Chci začít
<< Zpět na seznam článků