Co všechno obsahuje CrossFitový tréninkový program a proč?

7. února 2022
František Hanovec

CrossFit je způsob tréninku, který je revoluční způsobem, jakým se snažíme docílit stavu „být fit“.

Být fit pro nás znamená mít dostatečnou sílu i kondičku. Být pohybově šikovný, obratný a nebýt zkrácený. Mít dostatek svalové hmoty a zdravé procento tuku. Být schopný obstojně zvládnout jakoukoli fyzickou aktivitu, která před námi je – ať už na tréninku v gymu nebo v reálném životě. Specifickou definici jsme popsali v tomto článku.

Vedlejším, ale vlastě ještě důležitějším, efektem je to, že se cítíme skvěle, vypadáme dobře, jsme zdraví, šťastní, máme dostatek energie a zvládneme věci, o kterým jsme dřív mysleli, že jsou pro nás nemožné.

Složení tréninkového plánu a obsah jednotlivých tréninků je tedy sestaven s cílem co nejefektivněji dosáhnout těchto pozitivních změn.

Hlavní části/prvky, ze kterých vzniká tréninkový plán a jednotlivé tréninky CrossFitu:

Výhody CrossFitového tréninku oproti klasickému fitku, kruhovým tréninkům nebo běhání

Je důležité říct, že jakýkoli pohyb je lepší než žádný pohyb. I 30 minut chůze denně je mnohem lepší než sedět doma na gauči. Nicméně pokud chceme být fit a máme 3 dny v týdnu hodinku na cvičení, bude nejlepší zvolit takovou aktivitu, která nás posune k našemu cíli nejrychleji a bude nás bavit.

TYP POHYBU PESTROST HUBNUTÍ LEPŠÍ POSTAVA VEDENÍ TRENÉRA PROGRES
CrossFit
Běhání
Kruhový trénink
Fitko

Běh i klasické fitko má svoje specifické cíle a pokud se chcete připravit na půlmaraton, bude zcela jistě ideální věnovat se primárně běhu (s posilováním jako důležitým doplňkem). Pokud chceme být kulturisty, fitko bude jednoznačně ta nejlepší volba. Naopak CrossFit je skvělý tréninkový program pro ty, kteří se chtějí hýbat, být zdraví, mít dobrou kondičku a vypadat dobře.

Udělej změnu

Konec nudného cvičení v posilovně.
Konec monotónního běhání.

Díky CrossFitu budeš mít super fyzičku, větší sílu i lepší postavu.

Přidej se k nám a začni s CrossFitem ještě dnes!

Chci začít
<< Zpět na seznam článků